Kale Piyasada 'Güven' Demek

Kale Piyasada 'Güven' Demek

Ahmet Bey, Sima Kapı’nın kuruluş hikâyesini anlatır mısınız?

Sima Kapı, 2013 yılının Kasım ayında kuruldu. Kale ile olan bağım çok eski-lere dayanıyor aslında… Ve bu bağ hiç kopmadı. 2014 yılının başında Kale bayiliğini alarak bayrağımızı dalgalandırmaya başladık.

Çalışma prensipleriniz nelerdir?

Karşımdaki insanın bana nasıl davranmasını istiyorsam, müşteriye de aynı şekilde yaklaşıyorum. Müşterinin bir eksiği, sorunu olduğunda onu mağdur etmemeye çalışıyorum, çözüm odaklıyım. Kaliteli hizmet, doğru bilgi ve yaklaşım, zamanında ürün teslimi yapmak ise temel prensiplerimiz. Sima Kapı olarak müşteri memnuniyeti önceliğimiz. Çünkü biz müşteriyle varız.

Kale ile ilk ne zaman birlikte çalışmaya başladınız?

14 yıl Kale Çelik Eşya grubunda çalıştım. 2 yıl teknik ekipte ölçü aldım, müşterilerle iyi bir iletişimim olduğu için Kale, satış-pazarlama departmanında çalışmamı uygun gördü. 12 yıl satış-pazarlama departmanında çalıştım. Daha sonra kendi şirketimi kurdum. Kale ile bağım hiçbir zaman kopmadı; Kale benim idolüm, her zaman da öyle kalacak. Kale ile çok iyi bir çevre edindim. Edindiğim çevre sayesinde de kendi işimi kurduğumda Kale ile birlikte kazanmaya devam ettim. Müşterilerime iyi hizmet vererek çalışmalarımın karşılığını aldığımı düşünüyorum.

Kale ürünlerinin pazardaki payını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Müşterilerinizin Kale ürünlerine yaklaşımı ve geri dönüşleri nasıl oluyor? Kale piyasada 'güven' demek. Bu nedenle de Kale; kalite, güven ve hizmet anlayışıyla her zaman ön plana çıkıyor. Kale markasını duyan müşterilerimiz, tereddüt etmeden tercihlerini yapıyor. Bu konuda Kale’nin kendini ispatlamış bir marka olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kale dediğimiz zaman tüm kapılar açılıyor. Genelde orta ve üst seviyede ekonomik güce sahip kişiler bizi tercih ediyor. Müşterilerimiz, güvenli, sorun yaşamayacakları ve zamanında servis alabilecekleri bir firmayla çalışmak istiyorlar. Dolayısıyla güven unsuru önemsedikleri için Kale’yi tercih ediyorlar. Üst seviyede ekonomik güce sahip kişiler bizi tercih ediyor. Müşterilerimiz, güvenli, sorun yaşamayacakları ve zamanında servis alabilecekleri bir firmayla çalışmak istiyorlar. Dolayısıyla güven unsurunu önemsedikleri için Kale’yi tercih ediyorlar.

Müşteri portföyünüz kimlerden oluşuyor ve sizi tercih etmelerinin nedenleri neler?

Bizim müşterilerimiz yüzde 90 inşaat firmalarıdır. Daha çok proje bazlı çalışıyoruz. Özellikle Kale’yi tercih eden bölgeler var, onlarla çalışıyoruz. Diğer bölgelere de kendimizi tanıtıp, iş alabiliyoruz. Kale’yi tercih eden müşterilerimiz ürünlerden ve satış sonrası hizmetlerden memnun kalıyor.

Firma olarak sektörün bugününü ve yarınını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnşaat sektörünün her zaman devamlılığının olacağını düşünüyorum. Belli dönemlerde, özellikle kentsel dönüşüm olduğu zaman biraz daha canlı oluyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde yapılaşmaya açılacak yerler var. Sektörün geleceğini parlak görüyorum ancak zamana ayak uydurabilmek de çok önemli. Anadolu’da proje bazlı işler devam ediyor, çok kaliteli inşaatlar var. Hem yurt içinde hem yurt dışındaki projeleri iyi takip ederek, sektörü ayakta tutabiliriz. Irak, Suriye, Mısır gibi ülkelerde yapılaşma oranı artacak, bizim de buralarda rol oynamamız gerekiyor. Aktif pazarlama yaparak, firmamızı yurt dışında da temsil etmemiz gerek.

Sima Kapı olarak gelecek hedefleriniz nelerdir?

Sima Kapı olarak Kale’nin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz ve Kale markasını en iyi şekilde temsil edeceğiz. Çelik kapı dışında, mobilya satışı da yapıyoruz. Mobilya alanında da otellere hizmet veriyoruz. Aynı zamanda otellerin teknik kapı ihtiyacını da Kale ürünleriyle karşılıyoruz.

Sima Kapı’nın çalışan sayısı, ciro rakamı, 2018 değerlendirmesi ve satış hedefleriniz ile ilgili bilgileri paylaşır mısınız?

2017 yılında yaklaşık 10 milyonun üzerinde ciro yaptık. Geride bıraktığımız 2018 yılında, 2017’nin ciro rakamının üzerine çıkmayı hedefledik. Bununla birlikte 2019 yılının daha iyi geçeceğine inanıyorum.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

WhatsApp'tam iletişime geçin

whatsapp icon